asko profiilikuva.jpeg

Asko Nummelan blogi

tahtelaiset luukanen

Totuus koskettaa

Jos ihminen haluaa kertoa totuuden, onko maailma valmis uskomaan häntä?

MOi

Mikä onkaan mielenkiintoisempaa kuin kuulla ja lukea muiden kokemuksia jostakin sellaisesta selittämättömästä asiasta, joka on joskus sattunut myös omalle kohdalle? Tunsitko itse silloin pelkoa? Olitko hämmentynyt? Oliko kokemus aivan luonnollinen ja helposti selitettävissä oleva?

Koemme usein vastakkainasettelua sisäisen maailmamme ja rationaalisen ajattelun välillä – yleisesti hyväksytyn ajattelutavan tukiessa vanhassa ja perinteisessä pysymistä. Mutta kenen etu se loppujen lopuksi on?

Usein julkisessa keskustelussa vastakkain asettuvat tiede ja ihmisten omat kokemukset. Vaikka tiede on alun perin syntynyt pohtimaan maailmankaikkeuden syntyä ja olemassaoloa, me emme ole pystyneet selvittämään sitä vielä tähän mennessä. Mutta aistiiko ihminen enemmän kuin tiede pystyy todentamaankaan?

Historia tietää kertoa 1500-luvulla eläneestä puolalaisesta papista, matemaatikosta, talous- ja tähtitieteilijästä, Nikolaus Kopernikuksesta, joka parhaiten tunnetaan aurinkokeskeisestä maailmankuva-ajattelusta. Kopernikus oli hän, joka todisti, että maa kiertää aurinkoa – eikä päin vastoin. Tämä ajattelu on muuttanut täysin meidän käsityksemme aurinkokunnasta ja maailmankaikkeudesta. Tätä samaa pohdintaa erilaisin sanakääntein ja tarinoin käydään myös Tähteläiset –lehden palstoilla.

Jos ajatellaan ihmisen omakohtaisia kokemuksia ja otetaan esimerkiksi vaikka kuolemanrajakokemus, jossa henkilö menettää hetkeksi kehonsa hallinnan käyden kuoleman rajalla, mutta tullen kuitenkin takaisin omaan kehoonsa – sitä voi olla vaikea selvittää ihmiselle, joka ei tähän edes usko.

Hyvin usein tapahtuma käynnistyy esimerkiksi tapaturman tai kriisin kautta. Henkilö poistuu kehostaan ja liikkuu kirkasta valotunnelia pitkin ‘lämmintä valoa’ kohden. Siellä hän kohtaa usein sukulaisiaan tai valo-olentoja, jotka kertovat hänelle ettei vielä ole hänen aikansa koittanut.

Tällaisen kuuluisi myös olla tieteellinen todiste kuolemanrajakokemuksesta ja sielun irtaantumisesta sekä ennen kaikkea sielun kuolemattomuudesta. Näin pitkällä ei kuitenkaan tieteessä vielä olla. Mutta vaistoaako ihminen enemmän kuin tiede pystyy kertomaan?

”On hienoa ja tärkeää, että Luukanen paljastaa Tähteläiset -lehdessä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Hän kertoo seikkaperäisesti upean kuvauksen siitä, mitä kaikkea hänen elämäänsä on kuulunut.”

Tähteläiset -lehden numerossa 3/2013 kansainvälistäkin tunnustusta maailmalla saanut lääkäri-kirjailija Rauni-Leena Luukanen-Kilde kommentoi kuolemanrajakokemuksen olevan hänen elämänsä tärkein tapahtuma.

Näin meille kertoo omasta kokemuksestaan Norjassa nykyään asuva kansainvälinen bestsellerkirjailija, jonka kirjoja on myyty yli 250.000 kappaletta. Otteita Luukasen syvähaastattelusta.

“Energiaruumiini irtosi fyysisestä kehosta ja kellui katon rajassa täsmälleen samassa asennossa, jossa fyysinen kehonikin oli.”

“Minulle näytettiin tulevat tapahtumat. Sitten selitettiin, miksi niin tapahtuu ja, että kaikki on hyvin suunniteltu”.

Ensimmäinen Rauni-Leena Luukanen-Kilden ruumiistapoistuminen tapahtui spontaanisti. Luukanen kuitenkin innostui asiasta ja pystyi poistumaan kehostaan myös tietoisesti ilman traumaattista kokemusta, jotka hyvin usein liittyvät kuolemanrajakokemuksiin. Hän myös kirjasi matkoiltaan sellaista tietoa, jota hänen muuten olisi mahdotonta tietää ja jotka hän pystyi tarkistamaan jälkeenpäin. Näin hän sai omakohtaista tietoa energiaruumiinsa olemassaolosta, sekä sen kanssa liikkumisesta.

Hän myös vakuuttui siitä että kaikki oli totta, eikä suinkaan mielikuvituksen tuotetta.

On hienoa ja tärkeää, että Luukanen paljastaa Tähteläiset -lehdessä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Hän kertoo seikkaperäisesti upean kuvauksen siitä, mitä kaikkea hänen elämäänsä on kuulunut. Tarina lähtee etenemään nuoruudesta ja paljastaa monia mielenkiintoisia yksityiskohtia elämästään; yksi asia johtaa toiseen, toinen kolmanteen jne. Kaikki on siis ennalta suunniteltua.

Rauni-Leena Luukanen-Kilde on tehnyt yhteiskuntamme eteen paljon työtä ja hänen kertomuksestaan paljastuu ihmisten auttaminen sekä syvä huoli terveydestämme. Voisimmeko me Suomalaiset saada parempaa lääkärin tasoista henkilöä pitämään huolta asioistamme kuin lääkäri Rauni-Leena Luukanen-Kilde on.

Tähteläiset -lehti kertoo tarinoita ihmiseltä ihmisille ja meidän mielestämme jokainen tarina on kuulemisen arvoinen. Lue muiden tarinoita tai kerro oma kokemuksesi Tähteläiset –lehden palstalla. Kaikki ihmiset ovat samanvertaisia ja niin ovat tarinatkin. Sinäkin olet osa tarinoiden ketjua.

On siis aika avata keskustelu selittämättömistä kokemuksista vihdoinkin myös meillä Suomessa. Tähteläiset –lehti tarjoaa tähän oivan ja helposti lähestyttävän foorumin. Lehti ilmestyy sekä print-versiona, että sähköisessä muodossa verkkosivuilla. Molemmat muodot ovat löytäneet lukijoita eri puolilta maata ja maailmaa.

Tähteläiset -lehteen voit tutustua ja sitä voi tilata lehden sivustolta paperisen lisäksi myös digitaalisena versiona: www.lehti.tahtelaiset.com

Asko Nummela
Päätoimittaja
Tähteläiset -lehti
https://tahtelaiset.numfidea.fi

Kosminen kanava2a